Кличка звільнять за тими ж статтями закону, за якими призначали, - Богдан

Віталія Кличка хочуть звільнити з посади голови КМДА за тими ж статтями, за якими його призначали на цю посаду у 2014 році

Про це глава Офісу Президента України (ОПУ) Андрій Богдан заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV

"25 червня 2014 року президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Бондаренка Володимира з посади голови КМДА й цього ж дня указом призначив Кличка головою КМДА. Указ ґрунтується на поданні Кабміну з посиланням на ст. 188 Конституції  та ч. 2 ст. 8 Закону "Про місцеві державних адміністрацій"", - розповів Богдан.

Глава ОПУ розтлумачив ці статті:

Стаття 118 Конституції говорить про те, щось голова міської адміністрації призначається та звільняється з посади президентом України з подання Кабміну.

Ч. 2 ст. 8 Закону "Про місцеві державні адміністрації" говорить про те, що голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду на термін повноважень президента. У разі обрання нового президента, голови місцевих державних адміністрацій продовжують працювати до призначення в установленому порядку нових голів.

"З моменту інавгурації президента Зеленського подання від Кабміну про звільнення Кличка не надходило. Я написав нагадування на ім'я міністра Кабміну в якому попросив на підставі тих самих статей надати подання про звільнення голови КМДА. Але наразі Кличко на прес-конференції протестує проти цієї є процедури, по якій був призначений. Його призначили і хочуть звільнити за тими ж статтями Конституції та Закону", - додав Богдан.