Не можна навчити писати закони за тиждень, - Огризко про тренінг “Слуг народу” у Трускавці

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко пояснив, чому тиждень освітнього інтенсиву у Трускавці для майбутніх нардепів це замало

Про це Володимир Огризко повідомив в ефірі на Еспресо.TV.

За словами Огризка, за тиждень неможливо нічому навчитися. Тим паче, якщо у людини немає жодного бекграунду.

“Ввести бодай у курс справи й пояснити, що парламент - це не майданчик для шоу якихось і анекдотів, можна. Можна сказати, що тут пишуть закони. А от навчити їх писати, коли у людини немає жодного бекграунду, я думаю, що не можна”, - заявив колишній міністр.

Крім того, Огризко висловив думку, що закони вірогідно писатимуть люди з Офісу президента, які мають відповідні знання та компетенції.

“І, власне, я так думаю, вони не писатимуть ці закони. Це на себе візьмуть все-таки ті люди, які в адміністрації чи як це тепер називається, в Офісі президента, які мають відповідні знання, відповідні компетенції. Ну, і передаватимуть в парламент для того, щоб під аплодисменти, як це можна назвати, отримувати потрібний результат”.

Огризко наголосив, що для написання кваліфікованого закону навіть не вистачить тижневого інтенсиву щомісяця, якщо людина має, наприклад, середню технічну освіту.

“Бо, повірте, для того, щоб написати кваліфікований, потрібний державі закон треба мати знання. Якщо їх немає, навіть, якщо ви будете щомісяця проводити по одному тижню інтенсиву, ви не навчите людину у якої технічна середня освіта, писати закони, які стосуються ключових напрямків діяльності”, - резюмував Огризко.