"Ґражданская вайна, адін народ": Россия-1 зняла сюжет про призначеного Зеленським голову Донеччини та його брата - члена "ДНР"

Російський пропагандистський телеканал Россия-1 зняв сюжет на тему "громадянської війни в Україні" про голову Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка та його брата - члена терористичної організації "ДНР" Євгена Кириленка

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Громадянська війна, рідні брати по різні боки фронту, драма сім'ї Кириленко", - йдеться у анонсі сюжету.

Окупанти показали міст у Станиці Луганській і жінку, яку представили як Надію - маму братів Кириленків.

"Мої діти один в одного не стрілятимуть. І взагалі, ми один народ, ну як нас можна розірвати", - сказала жінка.

Євген Кириленко у сюжеті сказав, що він "не укроп і проти бандерівців". Пропагандисти назвали його "офіцером спецслужб "ДНР".

"Ми вже зрозуміли, що у нас досить-таки різні політичні погляди. Я б навіть сказав - діаметрально протилежні. Ну і після цього ми якось в телефонному режимі висловили один одному, можливо, не сильно м'яко, свої точки зору, після чого просто припинили спілкуватися. Я сказав, що я не укроп, я проти бандерівців", - сказав терорист Кириленко.

Голова Донеччини Кириленко не прокоментував журналістам сюжет російського агітпропу - в обласній адміністрації повідомили, що він перебуває в командировці.

З телеюжету випливає, що якби брати Кириленки зустрілися в Донецьку, то Євген сказав би Павлу: "Треба це все закінчувати, припиняти".

Раніше чоловіка російської пропагандистки Скабєєвої помітили зі знімальною групою з боку бойовиків біля Станиці Луганської.