У ООН досі не отримали пояснень від РФ після авіанальотів на Сирію

30 липня заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявив, що Росія досі не надала інформацію у відповідь на запит ООН щодо використання даних про розташування лікарень і мирних мешканців на північному заході Сирії

Про це Лоукок  заявив під час засідання Радбезу ООН, передає Іnterfax.ru.

"Ми запросили у Росії пояснення щодо того, що вона робить з наданою нами їй інформацією. Я зберігаю надію ще отримати від Росії роз'яснення", - заявив він.

В організації вирішили надіслати цей запит після серії авіанальотів Росії на сирійські регіони й загибелі в результаті численних мирних мешканців.

Лоукок пояснив, що гуманітарні організації, здебільшого недержавні, надають в Управління з координації гуманітарних питань інформацію про розташування мирних мешканців і мирної інфраструктури. Потім Управління передає координати силам міжнародної коаліції, а також Туреччині та Росії. Це робиться з метою захисту цивільних осіб від обстрілів, пояснив він.

Лоукок зазначив, що з початку 2019 року Туреччині й Росії були направлені запити щодо шести різних атак, що сталися на північному заході Сирії.

"Офіційну відповідь від Туреччини ми отримали, від Росії ми поки її не отримали", - додав Лоукок.