Княжицький про перерахунок голосів на 119 окрузі: скарги написали постфактум

У день виборів, 21 липня, жодного акту про порушення процедури голосування на дільницях 119 округу не було

Про це заявив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький після розгляду апеляції, передає Еспресо.TV

"Ані під час голосування, ані під час підрахунку голосів не було зафіксовано жодних порушень, жодних актів і жодних скарг. Двоє кандидатів вже після цього написали скарги, які не стосуються кількості голосів. Вони про те, що, нібито, в якийсь час збільшилась кількість голосуючих. Тим паче, ці заяви вони писали не на дільницях. Тому рішення про перерахунок голосів, що не є повноваженням суду, а є повноваженням ОВК, було нелогічним. Воно було оскаржено і ОВК, і кандидатами у депутати", - заявив Княжицький.

Читайте також: Гроші, вплив і зв’язки з Медведчуком. Як "Слуга народу" бореться за округ на Львівщині

На його думку дивним є те, що позивачі, які є конкурентами, спільно діють, а "ми є свідками якихось нових технологій, коли волю народу намагаються замінити волею клонованих організацій".

"Один з них (позивачів, - Ред.) представляє політичну партію "Слуга народу", другий - ГО "Слуга народу". "Опора", КВУ зазначили, що дуже часто клони реєструються конкурентами, але тут бачимо дивну технологію: два "слуги народу" (один справжній, другий - ні) виступають за одного спільного. Приходять разом до суду, спільно пишуть заяви, підписують заяву, фіксують однакові порушення, тобто, діють разом", - пояснив народний депутат.

"Жоден з представників кандидатів, яких було 14 на цьому окрузі, не зафіксував жодного порушення. Ці заяви з'явилися постфактум", - додав Княжицький.

Нагадаємо, що на 119 окрузі переміг кандидат від "ЄС" ветеран АТО Михайло Бондар. 

Проте, суд розглядав позов кандидата від "Слуги народу" по 119 округу Ореста Кавецького та іншого кандидата по цьому ж округу, самовисуванця Віталія Кравчука й зобов'язав окремі дільниці провести перерахунок голосів.