Омелян розповів про мобільний додаток для перевірки стану доріг

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про мобільний додаток, який дозволяє перевірити стан доріг та кошт ремонту

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі програми “Вердикт з Сергієм Руденком” на Еспресо.TV.

“Сьогодні ми презентували мобільний додаток, де ви можете у режимі онлайн побачити всі дороги, які були збудовані з 2016 року до нині. Які компанії будують, якою вартістю, яка протяжність, які особливості цієї дороги - на мапі у режимі онлайн. Ця програма працює на сайті CoST Ukraine", - заявив міністр.

Крім цього, міністр підкреслив, що сподівається, що й президент Володимир Зеленський у зв’язку з діджиталізацією теж користуватиметься додатком.

.”Я сподіваюся, що президент, який декларує діджиталізацію теж буде цим охоче користуватися, бодай перед візитом, щоб побачити, що робиться насправді і розуміти, які плани є”, - сказав він.

Омелян сказав, що проблемою є вирішити, яку саме дорогу ремонтуватимуть спочатку.

“Єдине, що є дуже важливе, я хотів застерегти, ми створювали дорожній фонд і затвердили стратегію розвитку автомобільних доріг України. Тобто, згідно з цією стратегією чітко зафіксовано коли які дороги й де ремонтуються. Недолік цього дорожнього фонду, що в кожного є завжди бажання політично втрутитись і сказати, що мої дороги саме будуть перші”, - зауважив міністр.

Омелян наголосив, що ремонт доріг починають з найбільш проблемних.