У Жовтих Водах продадуть бронзового Леніна, щоб погасити зарплатні заборгованості

Директор "Виробничого житлово-ремонтно-експлуатаційного об'єднання" Жовтоводської міської ради" сподівається, що пам'ятник може зацікавити когось своєю "художньою цінністю"

Про це сказав директор КП "Виробниче житлово-ремонтно-експлуатаційне об'єднання" Жовтоводської міської ради" Андрій Поляков, передає "Укрінформ".

У Жовтих Водах на Дніпропетровщині виставлений на аукціон бронзовий пам'ятник Леніну, який після демонтажу в 2014 році зберігався на складі місцевого комунального підприємства.

"Він (пам'ятник Леніну, - ред.) може когось зацікавити не тільки як метал, а має ще й якусь художню цінність", - вважає керівник.

За його словами, торги відбудуться 8 серпня, а заявки на участь подали з десяток потенційних покупців.

Поляков розповів, що підприємство має мільйонні борги, майно описала державна виконавча служба. Щоб погасити хоча б зарплатний борг (а це майже 400 тис. грн), комунальникам дозволили продати з аукціону чотириметрову шеститонну фігуру Ілліча.

На Дніпропетровщині існує приватний музей тоталітарного режиму. Його створив у власному дворі в селі Курилівка директор ТОВ ВТФ "МІКОМП" Олег Мороз. У його колекції зараз майже 40 експонатів.