Зеленський поговорив телефоном із Лукашенком та подякував за участь Білорусі у ТКГ

Президент Білорусі привітав президента України із успішним проведення політичної кампанії та побажав успіхів у формуванні органів влади

Про це повідомляє прес-служба президента Білорусі.

31 липня відбулася телефонна розмова між Олександром Лукашенком та Володимиром Зеленським.

Зазначається, що Зеленський ще раз підтвердив запрошення, раніше надіслане на адресу глави білоруської держави, відвідати Україну в рамках II Форуму регіонів України та Білорусі, який відбудеться в жовтні цього року в Житомирі. Олександр Лукашенко запрошення прийняв, зазначивши, що як ініціатор і співавтор даного заходу бачить його високу ефективність і користь для економік обох країн.

Зеленський розповів президенту Білорусі про ситуацію на Донбасі і подякував за організацію ефективного переговорного майданчика і в цілому за ту роль, яку відіграє Білорусь в справі врегулювання конфлікту. 

"Білоруський лідер в свою чергу запевнив, що Мінськ продовжить і надалі докладати всіх зусиль для врегулювання ситуації в регіоні, і Україна завжди може розраховувати на Білорусь як країну - прибічницю мирних ініціатив і процесів", - йдеться на сайті президента Білорусі.

Президенти також обговорили питання економічної взаємодії і торгівлі, зокрема розвиток співпраці в сфері промисловості, сільського господарства. Тут президенти особливу увагу приділили ходу збиральної кампанії в обох країнах. Ще однією окремою темою розмови стали взаємодія і забезпечення національної безпеки обох країн в енергетичній сфері.

"Володимир Зеленський також привітав Олександра Лукашенка з блискучим проведенням II Європейських ігор, підкресливши, що в Україні стежили і за ходом змагань і, безумовно, за виступом своїх спортсменів. Олександр Лукашенко у відповідь привітав колегу з високим результатом української збірної", - повідомили у прес-службі.

У фіналі розмови Олександр Лукашенко запросив президента України відвідати Білорусь в будь-який час і в будь-якому форматі. Володимир Зеленський це запрошення із задоволенням прийняв.