Бекіров написав заяву про голодування в разі переведення його з СІЗО Сімферополя. ДОКУМЕНТ

Утримуваний у СІЗО окупованого Сімферополя тяжкохворий активіст Едем Бекіров написав заяву про те, що оголосить голодування в разі переведення його до Красноперекопська

Документ оприлюднили журналісти проекту "Крим.Реалії".

"Я, Бекіров Едем Айдерович, є інвалідом 1-ї групи, з 13.12.2018 перебуваю в СІЗО-1 м. Сімферополя по сфабрикованому обвинуваченню. Центральний райсуд Сімферополя виніс ухвалу про спрямування моєї кримінальної справи до Красноперекопського райсуду. Транспортування до Красноперекопська та утримування у ІТУ і щоденне доправлення в суд рівнозначне для мене болісній смерті. Я усвідомлюю, що з моїми захворюваннями я не витримаю цих переїздів і утримування в ІТУ. Тому більш безболісною буде голодна смерть у СІЗО-1 Сімферополя. У зв'язку з чим я офіційно заявляю, що у випадку спроби транспортування до Красноперекопська я оголошую голодування", - написав Бекіров.

За словами адвоката Олексія Ладіна, апеляційну скаргу захисту на рішення райсуду Сімферополя про спрямування справи Бекірова до Красноперекопського райсуду Верховний суд Криму розгляне після 2 серпня.

"Важливо розуміти, це рішення (оголосити голодування) - це не його (Бекірова - ред.) примха. Він прекрасно розуміє, що не переживе постійних етапів із СІЗО або ІТУ до суду. Це теж буде смерть, але болісніша. Тому він обирає такий спосіб протесту. Якщо його спробують транспортувати в Красноперекопськ, він підготує два офіційні звернення про початок голодування: одне на ім'я прокурора, друге - на ім'я начальника СІЗО. Цю ж інформацію, поки в усній формі, він повідомив обмудсмену Людмилі Лубіній, яка його відвідала в СІЗО", - сказав адвокат.

Ладін додав, що стан здоров'я його підзахисного залишається "стабільно поганим".

"Стан здоров'я - стабільно поганий. Залишаються проблеми з тиском, і аритмією серця, але він принаймні зараз може пересуватися, завдяки знеболюючому, яке передали родичі", - розповів адвокат.