У Чорногорії не підтримали легалізацію одностатевих шлюбів

Парламент Чорногорії не зміг ухвалити законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів, оскільки депутати з керівної коаліції, які представляють етнічні меншини, проголосували проти

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Парламент Чорногорії в середу не зміг схвалити законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів, через те, що проти цього проголосували депутати менших партій керівної коаліції, що представляють етнічні меншини", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до проєкту, одностатеві пари визнаються законним подружжям, але не мають таких самих прав, як традиційні подружні пари. Одностатевим подружжям заборонено усиновляти дітей. Також, одностатеві пари не будуть визнаватися сім’єю.

Депутати від головної керівниої Демократичної партії соціалістів, соціал-демократи та депутати Ліберальної партії підтримали законопроєкт, але представники партій етнічних меншин, котрі є частиною керівної коаліції (Боснійська партія, BS, Хорватська громадянська ініціатива, HGI та албанська Forca), виступили проти. Опозиційні депутати не підтримали ініціативу.