"175 млн грн є?": Зеленський вимагав від нардепа гроші для ремонту доріг

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Івано-Франківська зобов’язав мажоритарника Андрія Іванчука профінансувати будівництво дороги на 175 млн грн не в його окрузі

Робочий візит президента транслював "112 Україна".

Під час наради з місцевою владою Зеленський розповів, що дізнався від громадян, що в низці містечок немає доріг з 90-х років.

"Не тільки Космач. Мені сказали, що у 5 містечках немає зовсім дороги і не було", - сказав президент. 

Він попросив екс-голову Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука розповісти, де немає доріг, які дороги за останні роки відремонтували, і скільки треба коштів на будівництво шляхів у цих 5 містечках.

Щодо доріг відповів голова села Космач, вказавши, що на шлях до його села потрібно 175 млн грн.

"175 мільйонів вам потрібно, і все буде нормально? Я бачу пана Іванчука. Ви ж стали депутатом, я чув. Ви зря сюди прийшли. Ви ж тут народились? Ви ж з Коломиї? Дуже добре. 175 мільйонів гривень є?", - звернувся Зеленський до Іванчука.

Андрій Іванчук - нардеп 8 скликання, обраний від "Народного фронту", і депутат Верховної Ради 9 скликання, обраний як самовисуванець.

На звернення президента Іванчук відповів, що гроші на дороги закладали у бюджеті.  

"До чого тут бюджет? Що ви до того бюджету? Ви від нього вже відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів можете допомогти? Просто таке чоловіче питання", - наголосив Зеленський.

Він також додав: "У нас немає такого бюджету, щоб побудувати зараз усі дороги. Але ми хочемо допомогти людям. Ви мажоритарник, вас переобрали. Ви можете найти 175 мільйонів, допомогти?".

На це Іванчук почав розповідати про проблеми у 88-му окрузі, де він обирався.

"175 мільйонів – це нічого. Я в принципі можу назвати прізвища людей, яких ви знаєте, у яких ці гроші є. На сніданок, обід та вечерю. Ну допоможіть, ну журналісти вас знімають. До вас буде повага. Допоможете?", - спитав Зеленський.

"Я інший округ представляю, але я допоможу", - врешті сказав Іванчук.

"175 мільйонів. Допоможете! Одне - я вас тільки прошу – якщо ви мене обдурите (а ви не можете!) – я дам всі ваші телефони і адреси всім селянам того містечка – вони до вас прийдуть.  Я не просто так. Не обманюйте. Будь ласка. Дякую. Питання вирішене", - підсумував президент.