У СЦКК пояснили, чому не починається розмінування мосту в Станиці Луганській

В Спільному центрі контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявили про неможливість початку розмінування мосту в Станиці Луганській через відсутність гарантій безпеки українським саперам з боку російсько-терористичних сил

Про це у неділю, 4 серпня 2019 року, заявив керівник української сторони СЦКК полковник Олександр Борщівський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту - відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань. Відповідні запити за лінією ОБСЄ відправлено, але відповіді на отримання гарантій саме для наших фахівців та допуску їх до проведення робіт немає", - зазначив він.

За словами Борщевського, передусім необхідно почати роботу з розмінування територій.

"Піротехнічні роботи мають відбутися не лише на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля зруйнованого мосту, щоб розпочати його ремонт", - сказав він.

Керівник української сторони СЦКК також наголосив, що існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання.

Борщевський додав, що поки що немає реальних підтверджень з боку російської окупаційної адміністрації ОРЛО про початок робіт.