Військова взаємодія та звільнення політв'язнів у РФ: Чубаров розповів про майбутній візит Зеленського у Туреччину

Під час поїздки президента України Володимира Зеленського 7-8 серпня до Туреччини буде обговорюватися широке коло питань

Про це розповів Крим.Реалії голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Під час візиту буде обговорюватися дуже широке коло питань: починаючи від взаємодій у військовій сфері і завершуючи співпрацею в питаннях звільнення політв’язнів, забезпечення прав людини на окупованих територіях. Я не сумніваюся, що Україна в цьому отримуватиме підтримку турецької держави на всіх міжнародних майданчиках", – зазначив Чубаров.

Він наголосив, що Туреччина продовжує бути стратегічним союзником України.

"Те, що Туреччина в числі країн, куди відбуваються перші візити новообраного президента, говорить про те, що вона продовжує розглядатися Україною як близький стратегічний партнер і союзник. Це безперечно незмінна позиція Туреччини щодо територіальної цілісності української держави: невизнання анексії Криму та підтримка кримськотатарського народу і його опору російській окупації", – додав Чубаров.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський планує поїздку до Турецької Республіки, де має намір зустрітися з президентом країни, українською та кримськотатарською громадами. Разом із ним також поїденаціональний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.