Станиця Луганська і Щастя наші, - представники бойовиків у Мінську

Представники бойовиків так званої “ЛНР” на переговорах у Мінську перейшли через міст у Станиці Луганській на підконтрольну Україні територію та заявили, що Станиця Луганська та місто Щастя “їхні”

Про це повідомляє “5 канал”.

У відео представники бойовиків Владислав Дейнего та Ольга Копцева  грубо розмовляють з очільником Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації Юрієм Золкіним.

 Під час розмови представники бойовиків заявили, що за Мінськими угодами Станиця та Щастя “їхні”. Водночас Золкін заперечив, нагадавши, що лінія розмежування проходить по середині річки Сіверський Донець.

Крім того, Копцева вимагала від журналістів припинити зйомку і штовхнула оператора.

“Вони прийшли до нас, коли я давав інтерв‘ю “5 каналу”. Пізніше виявилось, що вони чекали якусь ООНівську делегацію, але на тій стороні не могли почекати, а перейшли через міст зруйнований, щоб чекати їх тут”, - сказав Золкін.

Поза тим, він наголосив, що на відміну від української сторони, бойовики не пропускають через міст навіть представників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Конкретно людина у військовій формі на тій стороні з пов‘язками СЦКК - кричить: вимагаю зупинитись, інакше це буде розцінюватись як акт агресії проти “ЛНР”, - розповів Золкін.

Він додав, що досі бойовики не розібрали зі свого боку бетонні укріплення, тому українська сторона чекає, коли вони це зроблять.

Тож, після розведення сил біля Станиці представники “ЛНР” безперешкодно потрапляють на територію, яку контролює Україна, тоді як з української сторони офіційних осіб не пропускають люди з нашивками СЦКК. Не пускають навіть спеціалістів, які мають оцінити стан мосту, розмінувати територію та підготувати його до ремонту.