В РФ хочуть позбавити подружжя батьківських прав через участь у протесті

У РФ прокуратура Москви вимагає позбавити батьківських прав подружню пару, яка вийшла на мітинг 27 липняз однорічним сином

Про це повідомили у прес-службі Прокуратура Москви.

За інформацією прокуратури Москви, в ході мітингу батьки передали дитину третій особі, що "піддало небезпеці здоров’я і життя хлопчика, а також призвело до заподіяння йому фізичної і моральної шкоди".

"Таким чином, подружжя, експлуатуючи дитину, зловжило своїми батьківськими правами на шкоду інтересам сина", - зазначають у структурі.

Зазначені порушення послужили підставою для направлення прокурором у порядку ч. 1 ст. 45 ЦПК РФ до суду заяви про позбавлення батьківських прав подружжя стосовно малолітньої дитини.

"У свою чергу, батько хлопчика не володіє правом голосу у запланованих на вересень 2019 року виборах у Москві, оскільки має лише тимчасову реєстрацію у Москві", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою Москви також організовані інші перевірки за фактами участі в мітингах 27 липня і 3 серпня росіян з малолітніми дітьми і неповнолітніх.

За інформацією Telegram-каналу Baza, людиною, якій подружжя передало дитину, був фігурант так званої московської справи про масові заворушення під час мітингу Сергій Фомін. Фомін оголошений у федеральний розшук і є єдиним з десяти фігурантів справи, який не перебуває під вартою.

Як раніше стверджував слідчий комітет РФ, залишаючи мітинг, Фомін  "взяв на руки чужу маленьку дитину для безперешкодного проходу повз оточення".

Нагадаємо, акції протесту в Москві пройшли 27 липня і 3 серпня. 27 липня поліція не допустила активістів до мерії, і вони розосередилися по центру міста. 3 серпня акцію намагалися провести на Бульварному кільці, проте поліція витісняла з нього людей. Обидві акції були розігнані з застосуванням сили. 27 липня, за даними правозахисників, затримали понад 1300 людей, 3 серпня – понад 1000.

Вуличні протести розпочалися після того, як виборчкоми в Москві не зареєстрували на місцевих виборах майже всіх незалежних кандидатів, в тому числі прихильників Навального. Сам Навальний, як і інші незареєстровані кандидати, зараз під адміністративним арештом.