Вбивство Гандзюк: Луценко назвав угоду з Павловським основою для засудження Мангера

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що угода прокуратури з фігурантом справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігорем Павловським є підґрунтям для притягнення до відповідальності голови Херсонської облради Владислава Мангера та ще одного фігуранта - Олексія Левіна

Про це Луценко заявив у коментарі ЗМІ, оприлюдненим у Facebook його прес-службою.

"Є значний прогрес у справі Гандзюк. П'ять осіб відбувають покарання за вбивство, одна особа знаходиться в судовому процесі в Одесі і розмова про те, що угода з ним - це погано, не витримує жодної критики, бо саме на угоді з паном Павловським ґрунтується вся можливість притягнення до відповідальності організаторів - пана Мангера і пана Левіна", - сказав Луценко.

Читайте також: 10 фактів із життя Катерини Гандзюк

Генпрокурор назвав цілком можливим затримання Левіна, який наразі переховується.

"У цій справі залишається ще один фігурант - пан Левін на прізвисько Москал, який переховується від правосуддя. Не тільки українські правоохоронні органи, але й спецслужби наших стратегічних союзників зараз займаються тим, щоб його в рамках рішення Інтреполу затримати і екстрадувати в Україні. Це цілком можливе з тієї інформації, яку ми маємо", - додав Луценко.

Зазначимо, попри слова генпрокурора про покарання за вбивство, 5 засуджених у скоєнні нападу на Гандзюк визнали свою провину в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчиненого способом, що має характер особливого мучення, групою осіб, на замовлення, з метою залякування потерпілого, що спричинило смерть потерпілого. Суд оголосив їм вироки - від 3 до 6,5 років ув'язнення.

Так, підбурювач Сергій Торбін отримав 6 років 6 місяців, виконавець Микита Грабчук - 6 років, спільники Володимир Васянович і В’ячеслав Вишневський - по 4 роки, Віктор Горбунов - 3 роки позбавлення волі.