Лобісти, співпрацю з якими заперечив Зеленський, готували візит до США Баканова з делегацією, - ЗМІ

Американська лобістська компанія Signal Group Consulting готувала перший візит "невеликої української делегації" на чолі з Іваном Бакановим до США, який відбувався з 15 по 17 квітня 2019 року

Таких висновків дійшли журналісти theБабеля за документами, оприлюдненими компанією в американському Міністерстві юстиції, а також зі слів експерта Інституту Катона Дага Бандоу. 

Останній зустрічався з Бакановим під час візиту й особисто підтвердив це виданню. Тоді нинішній в. о. голови СБУ Баканов очолював партію "Слуга народу".

У документах, які лобісти подали в Міністерство юстиції США, зазначається, що їх найняв Маркус Коен від імені Володимира Зеленського та партії "Слуга народу". У документах вказано, що візит "маленької української делегації" тривав із 15 по 17 квітня. Члени делегації відвідали офіс конгресмена Брендана Бойла і зустрілися з колишнім сенатором Нормом Колманом.

Також делегація відвідувала аналітичні центри: Центр стратегічних і міжнародних досліджень, Національну раду з безпеки і Інститут Катона. В останньому делегація була 16 квітня 2019 року. Уже 18 квітня в американському журналі The National Interest вийшла стаття старшого наукового співробітника Інституту Катона Дага Бандоу, в якій той навів цитати Івана Баканова.

Бандоу підтвердив виданню, що він спілкувався з Бакановим під час його візиту в Інститут 16 квітня. "Його супроводжували кілька радників, але саме він говорив. Їх супроводжували представники Signal, але я не пам'ятаю їхніх імен", - розповів Бандоу.

Представник компанії Signal Consulting Group Джон Проктер на прохання уточнити деталі візиту й імена інших членів делегації заявив, що до опублікованої у звітах інформації йому додати нічого.

Після публікації у "Слузі народу" відповіли: "Оскільки політична партія "Слуга Народу" не володіє наданою вами інформацією – ми не можемо прокоментувати дане питання".

Баканов прочитав питання журналістів, але до моменту публікації не відповів.

Відповідно до звітів, Маркус Коен заплатив за послуги Signal Group Consulting $60 тис., а також $1371,8 за транспортні послуги, роботу перекладачів і харчування.

Президент Зеленський раніше заявляв, що не знає, на кого працювали лобісти Signal Group Consulting, та що він їхніх послуг не замовляв.