"Дуже просив вплинути": Зеленський провів телефонну розмову з Путіним щодо обстрілів

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом РФ Володимиром Путіним щодо порушень перемир'я на Донбасі, внаслідок яких загинули українські військові

Про це Зеленський повідомив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Я сьогодні зранку тільки що розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним із цього приводу. Терміново йому подзвонив, сказав: "Це нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивства наших людей", - розповів Зеленський.

Крім того, президент України розповів, що обговорив із Путіним питання будівництва мосту в Станиці Луганській та звільнення полонених.

"Друге питання, яке я підіймав, - так, ми продовжуємо розмінування і нам треба скоротити з тієї сторони терміни про будівництво в Станиці Луганській мосту. Ще декілька питань, які я підняв, - це повернення наших полонених. Все це ви зможете побачити - зараз вийде прес-реліз, тому що довга була в нас розмова. Я кажу, що наших людей вбивають, а мені кажуть, що там є якісь деталі, де наші люди стріляють по цивільних", - сказав Зеленський.

Також Зеленський анонсував телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і зазначив, що наразі порушень перемир'я на Донбасі немає.

"Як сказав пан Хомчак, зараз пострілів немає. Я дуже наполягав і дуже просив президента РФ вплинути терміново сьогодні на те, щоб та сторона просто припинила ці дії. Це не іграшки. Також хочу з'єднатися найближчим часом сьогодні, якщо буде час, із пані Меркель і домовитися про термінову зустріч, щоб ми більше не казали один одному, що в цьому році повинна бути в нормандському форматі. Я хочу, щоб це відбулося попри всіх попередніх дипломатичних домовленостей і ця зустріч відбулася найближчим часом", - додав Зеленський.

Президент України відмовився сказати журналістам, що відповів йому Володимир Путін, пообіцявши, що це буде викладено у прес-релізі.