"Підтверджено важливість надання "ДНР" і "ЛНР" особливого статусу": Кремль про розмову Зеленського з Путіним

У Кремлі заявили, що під час розмову президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним було підтверджено "важливість надання "ДНР" і "ЛНР" особливого статусу"

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кремля за підсумками розмови.

"Підтверджено також виняткову важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання "ДНР" і "ЛНР" особливого статусу. У цьому контексті наголошено на необхідності конструктивного діалогу між сторонами, в тому числі в рамках мінської Контактної групи", - йдеться у повідомленні.

Також у Кремлі зазначили, що під час розмови лідери країн "обговорювали перспективи взаємодії в "нормандському" форматі".

Нагадаємо, 7 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що зателефонував Володимиру Путіну та "дуже просив вплинути на ту сторону" після вбивства російськими окупантами чотирьох українських військових.

У Путіна прокоментували розмову із Зеленським, звинувативши ЗСУ в обстрілах цивільних.

Раніше, 6 серпня, внаслідок обстрілу російськими окупантами українських позицій на Донбасі загинули 4 бійці Операції об'єднаних сил.

Володимир Зеленський закликав Володимира Путіна, Ангелу Меркель і Еммануеля Макрона зустрітися в нормандському форматі через загибель бійців ООС.