"Вони крадуть наше майбутнє, вкрали наші голоси": дизайнер Лєбєдєв поїхав із РФ і записав відеозвернення

Відомий російський дизайнер Артемій Лєбєдєв виїхав із РФ до Європи, пояснивши своє рішення придушенням громадянських свобод у його країні

Про це Лєбєдєв заявив у відеозверненні, яке виклав на Youtube.

"Мені довелося терміново поїхати до Європи, зараз я перебуваю у самому кінці Європи, ще один крок - і я опинюся в Атлантичному океані. Мені довелося поїхати з Москви. Це рішення далося мені зовсім непросто. Маю сказати, що ситуація в країні викликає дуже велику занепокоєність. Є дуже великий шанс, що я туди навіть більше не зможу повернутися", - сказав Лєбєдєв.

Дизайнер розкритикував витрати РФ на війни у світі на тлі власних внутрішніх проблем і назвав придушення мітингів у Москві позбавленням росіян права голосу.

"Те, що відбувається зараз, не може лишити нікого байдужим. Треба пояснити про всі ці роки в нашій країні, всі ці події - вони неймовірно жахливі. Правляча кліка краде наше майбутнє. Вони вкрали наш вибір, вони вкрали наші голоси, вони позбавляють нас усього найдорожчого і найціннішого, що в нас є. Ми маємо жахливу війну в Сирії - страшну м'ясорубку, маємо величезні витрати на військові бюджети, гонку озброєнь, посварилися з усім світом. Ці люди вкрали наші гроші, наші пенсії, обклали нас податками. І в цій ситуації, коли в нас забирають ще й останнє право на наші голоси, коли нас б'ють кийками, наших дітей, просто на вулиці, кидають у автозаки і везуть до міліції, - на це не можна дивитися спокійно. Мені дуже важко залишатися в країні, коли там відбуваються такі жахливі події. Тому я вирішив поїхати до Європи. Бажаю вам всього хорошого, Росія буде вільною!" - підсумував Лєбєдєв.