Рябошапка заявив про недоцільність військової прокуратури. Прокурори відповіли: "Війна не всіх вилікувала"

Заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка заявив про недоцільність існування військової прокуратури та військової юстиції

Про це Рябошапка сказав у інтерв'ю 24 каналу.

"Не думаю, що в цьому є необхідність. Думаю, що військова прокуратура буде однією з систем, яка підлягатиме зміна. Моя позиція в тому, що я не бачу необхідності в існуванні військової прокуратури", - сказав Рябошапка.

Колектив військових прокуратур розкритикував заяву заступника голови ОПУ, назвавши її неприйнятною.

"Вважаємо неприйнятними заяви щодо непотрібності військової прокуратури, які обумовлені поверхневим уявленням про її діяльність. Сподіваємося, що чергові реформи будуть конструктивними і обдуманими, позбавленими чиїхось замовлень, упакованих в реформаторську обгортку з бантиком. Війна ще не всіх вилікувала", - йдеться у коментарі колективу військових прокуратур.

Прокурори зазначили, що за час роботи військових прокуратур в умовах російської агресії до кримінальної відповідальності за ведення агресивної війни притягнуто 263 особи, серед яких 68 громадян РФ, встановлено 160 місць незаконного утримання полонених, передано до Міжнародного кримінального суду понад 1000 сторінок доказів агресії РФ і воєнних злочинів її представників, у справі про захоплення українських військових моряків і суден до кримінальної відповідальності притягнуто 15 військовослужбовців РФ, заявлено позовів на майже 3,5 млрд грн і задоволено на майже 2,5 млрд грн, повернуто 77 тис га землі на 2 млрд грн, а до суду направлено 1300 обвинувальних актів по корупційних злочинах.