У США затримали росіянина у справі про експорт частин зброї в РФ

У США затримали росіянина Володимира Кузнєцова за підозрою в незаконному пересиланні частин американської зброї в Росію

Факт затримання підтвердили в Генконсульстві Росії в Нью-Йорку, проте зазначили, що повідомлень від офіційної влади США поки не отримували.

Водночас в прокуратурі штату Пенсільванія, де відбулося затримання, розповіли, що Кузнєцов незаконно експортував частини вогнепальної зброї в Росію, в тому числі деталі для зборки гвинтівок.

За даними слідства, з лютого 2017 року і по теперішній час росіянин і його спільники уклали змову з метою експорту з США до Росії частин вогнепальної зброї та інших предметів, включених до Контрольного списку торгівлі США.

Зазначається, що ці предмети обмежені і не можуть бути вивезені з США без ліцензій Державного департаменту США та Міністерства торгівлі США.

 

Кузнєцов придбав онлайн деталі вогнепальної зброї американського походження, в тому числі деталі, які використовуються для складання снайперських гвинтівок. Потім він відправив частини вогнепальної зброї через поштову службу США покупцям в Росії. Щоб уникнути виявлення, Кузнєцов надав неправдиві описи предметів в упаковці і сховав частини гвинтівок всередині пакетів.

Один з пакетів з деталями для гвинтівки був вилучений у 2017 році в міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді (JFK). Там же в 2018 році спецслужби конфіскували ще один вихідний пакет росіянина, який містив шасі з гвинтівкою і журнали з п’ятьма патронами для боєприпасів, приховані в парі кросівок, джинсів, електрогрілки і монітора артеріального тиску.

У разі визнання провини Кузнєцова, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.