Від початку “хлібного перемир’я” загинуло 6 українських військовослужбовців та 9 поранено, - Хомчак

Начальник Генерального штабу України Руслан Хомчак розповів, що спричинило загибель 4 українських військовослужбовців 6 серпня

Про це він розповів під час брифінгу разом із президентом Володимиром Зеленським, передає Еспресо.TV

“Попри режим припинення вогню після 21 липня 2019 року (початок дії так званого хлібного перемир’я - Еспресо) є непоодинокі факти в районі Павлополя та Світлодарська,  де зафіксовано прицільні обстріли”,- сказав Хомчак. 

За його словами, з 21 липня загинули 6 українських військовослужбовців, а ще 9 - поранені.

Четверо військових загинули вчора, 6 серпня:

“Постріл був із гранатомета, до якого була прикручена міна 82-мм міномета, яка влучила в окоп, де військовослужбовці ЗСУ проводили інженерне обладнання своїх позицій. Як правило, такі обстріли носять характер дуже рідкий, але вони є", – наголошує Хомчак.

  • Нагадаємо, вчора на Донбасі в результаті обстрілів бойовиків, що порушило режим припинення вогню, загинули четверо український військових. Це були військовослужбовці одного з підрозділів бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.
  • Після порушення перемир'я, в результаті чого загинули четверо українських бійців, Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі. Він закликав президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента РФ Володимира Путіна як можна швидше зібратися для відновлення переговорів.