Вибух міномета "Молот": слідство отримало доступ до актів випробувань через 3 роки після розриву на Миколаївщині

Печерський районний суд міста Києва надав дозвіл слідчим військової прокуратури вилучити у Міністерства оборони таємний державний контракт від 2015 року на постачання міномету "Молот"

Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє проєкт "Марлін".

Слідство триває в рамках кримінального провадження, відкритого ще у 2016 році за фактами недбалого ставлення чиновників Міноборони до контролю над постачанням мінометів "Молот", що привело до збитків державі у розмірі 7,2 млн грн.

Під час постачання до військової частини А4559 села Оржів Рівненської області в частини мінометів виявлено технічні недоліки, а частина під час нетривалої експлуатації вийшли з ладу.

"За результатами дефектації встановлено конструкторські недоліки, які несумісні з подальшим використанням мінометів", - підсумували прокурори.

За даними слідства, на заводі "Маяк" не було обладнання та потужностей для виготовлення всіх складових механізмів мінометів. Тому "Маяк" закуповував різні частини до міномета у численних приватних постачальників.
50% складових міномета поставляло ПАТ "Старокраматорський машинобудівний завод", яке належить колишньому регіоналу Максиму Єфімову.