Кожному четвертому жителю планети бракує води, - дослідження

Згідно з результатами дослідження, у 17 країнах світу зі 164 існує надзвичайний дефіцит води. Кожному четвертому жителю планети бракує цього ресурсу

12 із цих країн розташовані на Близькому Сході й в Північній Африці, йдеться у дослідженні Інституту світових ресурсів.

Дослідники зазначають, що дефіцит зростає. Це створює ризик виникнення конфліктів у країнах на Близькому Сході й в Північній Африці.

“Цей регіон, природно, сухий і посушливий. Але ситуація там погіршується. Є низка повідомлень і досліджень, що вказують на той факт, що нестача води може посилити міграцію та конфлікти, і що наразі вода є джерелом напруженості й насильства на Близькому Сході”, – заявив директор Інституту світових ресурсів Пол Рейг.

Катар вважається країною з найбільшим дефіцитом води, за ним Ізраїль і Ліван, Іран і Йорданія. В Африці критична ситуація в Лівії та Еритреї.

У червні місто Ченнаї стало першим великим населеним пунктом Індії, що зіткнулося з гострою нестачею води. Індія займає 13 місце у світі за водним дефіцитом, водночас у країні проживає втричі більше людей, ніж в інших 16 країнах.

Україна потрапила до категорії країн із низько-середнім дефіцитом води й посіла 85 місце. Поряд розмістилися Південний Судан та Польща.