Кримський "суд" продовжив арешт Бекірову

8 серпня в анексованому Сімферополі відбулося засідання у справі Едема Бекірова, під час якого розглядали питання про продовження запобіжного заходу політв'язню

Про це повідомляє Кримська солідарність.

"Суддя" Соболюк Михайло Миколайович постановив продовжити запобіжний захід незаконно ув'язненому Едему Бекірову до 11 жовтня 2019 року.

"Я здивований тим, що відбувається зі мною. Я все життя був законослухняним громадянином. І те, що зі мною відбувається протягом останніх 8 місяців - це справжнє пекло. Якомусь слідчому, якийсь службі прийшло в голову посадити людину, обмовити. Обмовили, сфабрикували справу, зшиту білими нитками. Це фальш чистої води. А ти доводь потім зворотне. Я - кримський татарин, і я пишаюся цим", - наголосив Бекіров на суді.

Бекіров є тяжко хворим, про що неодноразово говорилось. 

"Щоб викликати фельдшера, якщо тобі погано, піде до 40 хвилин. Потрібно стукати в двері до такої міри, що поки прийде фельдшер, можна три рази "оклякнути". Служби приходили і писали папери, що у мене тут дробове харчування. Так не їм я так! Якби я їв те, що дають в СІЗО, я давно б уже помер. Те, що приносить моя сім'я, відпущені 30 кг, я розтягую на місяць", - зазначив він.

Він також наголосив, що ніхто його не обстежує. 

"За одну годину я проходжу трьох лікарів. У нас фахівці в університетах навіть таких висновків не можуть відразу дати, місяцями людину обстежують. А у нас лікар вищої категорії за годину проводить обстеження і дає діагноз, висновок. І дають висновки у всі інстанції, що у мене все чудово. І таких багато в СІЗО сидить. Просто сфабриковані справи", - додав в'язень.