Тільки тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя Бекірова, - Денісова

8 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що під час суду над Едемом Бекіровим проігнорували документи захисників, які свідчать про необхідність зміни запобіжного заходу на домашній арешт

Про це Денісова написала у Facebook.

"Сьогодні “Верховний суд Республіки Крим” знову продовжив Едему Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня. Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров’я, наявності житла на території Криму). Однак тримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів", - наголосила вона.

Крім того, омбудсман нагадала, що 15 серпня “Верховний суд Криму” вирішуватиме, де розглядатиметься справа по суті - у “Красноперекопському районному суді Республіки Крим” чи “Центральному районному суді м. Сімферополя”.

Денісова сказала, що етапування до Красноперекопська Бекіров за станом здоров'я може не витримати. Вона нагадала, що у чоловіка І група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, біль у спині та трофічна виразка на лівій нозі.

"Він уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення до ізолятора тимчасового тримання Красноперекопська буде прийняте. Тільки тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя нашого громадянина", - заявила омбудсмен.