Ситник чекає на старт Антикорупційного суду з 5 вересня, Холодницький обіцяє передати вже 208 справ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник висловив сподівання, що Антикорупційний суд запрацює на початку вересня

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV.

“Я дуже сподіваюсь, що це дійсно буде 5 вересня. За час, що ми мали, напрацювали достатньо великий багаж справ, які зараз очікують рішення суду”, - сказав він.

Одна з них, за словами директора НАБУ - справа щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва.

"Ця справа показала, яким чином здійснюється правосуддя в окремих судах. І яка причина того, чому справи, які ми розслідуємо швидко, зупиняються у судах. Я сподіваюся, що те, що ми чули в Адмінсуді Києва, ми не почуємо в Антикорупційному суді, який запрацює 5 вересня", - резюмував він.

У свою чергу, очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратуру Назар Холодницький сказав, що його відомство готується направити до Вищого антикорупційного суду після його запуску понад 200 кримінальних проваджень.

“Ми абсолютно акцентуємо свою увагу на створенні Антикорупційного суду з початку його роботи, бо 208 проваджень по всій України вже чекають. До кінця серпня ми ще плануємо, попередньо, ще з десяток справ направити до суду. Ми як ніхто, як прокурори, власне, очікуємо запуску роботи Антикорупційного суду”, - сказав Холодницький.

За його словами, з початком роботи Антикорупційного суду “ми очікуємо вироків, які це будуть вироки - це буде виключно рішення суду”.