Тейлор пояснив, чому похвалив Зеленського за хоробрість після дзвінка Путіну

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор похвалив президента України Володимира Зеленського за рішучі дії після загибелі чотирьох морпіхів біля Павлополя

Про це повідомляє Укрінформ.
 
“Ми бачили, що після загибелі чотирьох морпіхів на сході України постала дилема - з одного боку, був природний інстинкт і бажання відповісти вогнем, і я знаю, що уряд України розглядав варіант силової відповіді. Але я також знаю, що уряд України, як і інші уряди у світі, хотіли б побачити остаточне розв'язання проблеми Донбасу і закінчення війни на сході. І щоб закінчити цю війну, треба чітко продемонструвати, з чиєї вини вона відбувається, хто винен. Загибель цих чотирьох українських військових чітко показує, що агресія йде з російської сторони і з боку очолюваних Росією сил”, - сказав Тейлор.
 
Крім того, він додав, що український уряд наполегливо шукає шляхи закінчення війни на Донбасі.
 
“Я вважаю, що з боку українського керівництва це був дуже сміливий крок – зателефонувати Путіну, зателефонувати іншим лідерам країн нормандської четвірки, щоб вимагати зустрічі, щоб обговорити, як припинити ці дії, в яких гинуть українські військові. Цей хоробрий крок дозволив Україні продемонструвати моральну перевагу своєї позиції у цій війні. Я сподіваюсь, що Росія зробить взаємні кроки у напрямку припинення цієї війни”, - наголосив дипломат.
 
Тейлор додав, що розмовляв з високопосадовцями ЗСУ з приводу загибелі чотирьох українських воїнів, які постали перед дилемою, відповідати агресору силою чи ні.
 
“Якби українська сторона завдала удару у відповідь, найімовірніше, загинули б цивільні люди з того боку, а не ті бойовики, які завдали удару раніше. Я думаю, що своїм кроком уряд України продемонстрував, що він прагне закінчити цю війну, але на своїх умовах”, - резюмував Тейлор.