У Росії почастішали мітинги проти анексії Криму та затримувань кримських татар, - активістка

Активісти в РФ, які проводять акції на підтримку захоплених українських моряків, політичних в'язнів, кримських татар і проти російської анексії Криму, зауважують, що пікети все частіше підтримує російська молодь

Про це повідомила російська активістка Віра Лаврешина "Крим.Реалії".

"Проводили ми флешмоб в Західному окрузі Москви з нагоди 11-річної дати початку війни Російської Федерації з Грузією. Нас підтримала молодь. Хлопці приєдналися до нашого пікету проти повзучої окупації Грузії та на підтримку українських моряків. Це вкотре відбувається, і за Едема Бекірова з нами стояли, і за Мумине й Лутфіє, коли їх заарештували. Абсолютно адекватне у молоді уявлення про те, що у нас за "влада". Не хочуть вони такої "влади". Їх не надихає окупація сусідів і бомбування Сирії. Вони вважають це маразмом Путіна", – зазначила Лаврешина.

Російські активісти із Санкт-Петербурга та Москви об'єдналися в низку безстрокових акцій, вони проводять одиночні пікети на вулицях російських міст. Активісти виходять з плакатами в руках з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини. 

Таким чином пікетувальники виступають на підтримку українських політичних в'язнів у Росії, кримських татар і проти російської анексії українського півострова.