Партія Медведчука претендує у новій Раді на комітети зі свободи слова, регламенту та бюджету

"Опозиційна платформа – За життя" запропонувала створити два нові комітети – з вирішення проблем Донбасу та з питань сім'ї, і очолити три – зі свободи слова, регламенту Верховної Ради й захисту прав людини

Про це повідомляється на сайті політсили "Опозиційна платформа – За життя".

"Ми вважаємо принципово важливим створення двох нових комітетів: Комітету з питань комплексного вирішення проблем Донецької та Луганської областей і Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту”, - йдеться у заяві політсили.

У партії додали, що “головною функцією опозиції завжди був контроль за діяльністю влади та недопущенням порушень демократичних стандартів правової держави. Для цього опозиція має очолити комітети, до відання яких відноситься свобода слова і діяльність ЗМІ, захист прав людини, регламентні процедури парламенту і контроль над витрачанням коштів державного бюджету".

Зауважимо, що такий розподіл комітетів ґрунтується на підрахунках партією результатів голосування на парламентських виборах. "Слузі народу" відходить 14 позицій глав, заступників і секретарів комітетів, а "Опозиційній платформі" – 3 відповідні посади.