Адвокат Олексій Філатов: підстав для оголошення мені підозри немає

Адвокат відвідав Генеральну Прокуратуру України. Після візиту до ГПУ Олексій Філатов заявив - підстав для присвоєння йому статусу підозрюваного немає

Екс-заступник голови Адміністрації Президента, адвокат Олексій Філатов відвідав Генеральну прокуратуру. З метою отримати роз'яснення щодо суперечливих заяв слідчих — про його статус у справі продажу Українського Медіахолдингу. У березні прокурор Костянтин Кулик через ЗМІ начебто розіслав інформацію про оголошення Філатову підозри. Та згодом прес-секретар ГПУ Лариса Сарган цю інформацію спростувала.

“Ніхто мені повідомлення про підозру не вручав. Це підтверджено як офіційними особами Генеральної прокуратури, так і відповідними документами. О п'ятій ранку напередодні Президентських виборів розсилають документи, які називають повідомленням про підозру, потім інші прокурори чи інші офіційні особи відкликають ці документи та визнають їх нікчемними”, - заявляє адвокат Олексій Філатов.

 

Адвокат запевняє, що угода з продажу УМХ була укладена за англійським правом, за участю ряду міжнародних юридичних компаній та фінансових радників.

“Ця угода проходила комплаєнс перевірку в міжнародних банках, через які ця угода виконувалась. Тому, будь-яких підстав вважати незаконною немає, ніхто ніколи не оскаржував законність цієї угоди”, - каже адвокат.

 

6 серпня цього року Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура має намір викликати адвоката Філатова на допит для оголошення підозри у справі щодо оборудки однієї з інвестиційних компаній. Ці звинувачення адвокат також відкидає.

“Я не маю, і ніколи не мав жодного відношення до будь-яких угод, які укладалися компанією ICU”, - запевняє Олексій Філатов.

 

Після візиту до Генпрокуратури адвокат переконує - підстав для присвоєння статусу підозрюваного - немає. Каже, максимум - він може виступати свідком у кримінальному провадженні щодо продажу медіахолдингу.