Данилюк прокоментував можливість зняття блокади Донбасу та розповів про "комплекс заходів"

Зняття блокади Донбасу нічого не принесе, впевнений секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк

Про це він заявив  в інтерв'ю BBC.

За його словами, це не блокада, а скоріше обмежувальні торговельні заходи, які були запроваджені у відповідь на націоналізацію українських підприємств.

"Це питання про блокаду мені і раніше ставили. Я вважаю, що такий крок сам по собі нічого не принесе. Це ж не блокада, давайте називати речі своїми іменами. Це обмежувальні торговельні заходи, які були запроваджені у відповідь на націоналізацію наших підприємств на неконтрольованій території", - заявив він.

Данилюк зазначив, що ці підприємства припинили платити податки у центральний бюджет. Тому були причини і було відповідне рішення РНБО.

"І питаючи про зняття обмежувальних заходів, треба розуміти, якими будуть кроки з іншої сторони. Тоді можна говорити про комплексне бачення. Різні варіанти можуть розглядатися, зараз я вам говорити про них не буду, тому що будь-які документи, які готуються для розгляду на РНБО, мають гриф. Але будь-яке рішення в правильному комплексі може спрацювати. Окремо саме по собі - ні", - сказав він.

Говорячи про плани комплексної політики щодо Донбасу, секретар РНБО повідомив: "РНБО по Донбасу готується. Перше засідання РНБО у нас було по енергетиці, рішення вийшло… Треба дуже ретельно працювати для того, щоб вийти на якесь комплексне рішення. Також нам треба продумувати, хто буде виконувати це рішення, як це буде реалізовано".