Незаконний видобуток бурштину: після візиту Зеленського прокуратура Житомирщини взялась за правоохоронців

Прокуратура Житомирської області відкрила кримінальні провадження щодо посадовців правоохоронних органів області через можливу причетність до незаконного видобутку бурштину

Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирщини у Facebook.

У понеділок, 12 серпня 2019 року, під час робочої поїздки на Житомирщину президента Зеленського у місті Олевську відбулася нарада з питань незаконного видобутку бурштину.

Тоді Зеленський озвучив інформацію щодо причетності службовців державних та правоохоронних органів Житомирщини до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів, а також можливого одержання ними від кримінальних авторитетів неправомірної вигоди за безперешкодне здійснення "бурштинової діяльності".

Щодо посадовців відкрили кримінальне провадження за  ч. 3 ст. 368 ККУ(прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Нагадаємо, що Зеленський вимагав звільнити керівників райвідділів поліції та СБУ Житомирщини через можливу причетність до схем із незаконного видобутку бурштину.