ФСБ у Москві увірвалась з обшуками до адвокатської компанії, яка захищає кримських татар

У будівлю, де знаходиться офіс проекту "Правова ініціатива" і її партнерських організацій, увірвалися люди з ФСБ з постановою на обшук всієї будівлі

Про це повідомила речниця організації "Правова ініціатива" Ксенія Бабич у Facebook.

Зазначається, що ФСБ відібрали телефони у співробітників, сфотографували їх паспорта. Почали огляд кабінету, де знаходяться документація. 

Бабіч повідомила, що вони також намагались без постанови відкрити кабінет директора адвокатської компанії, проте, їм це не вдалось.

Пізніше телефони всім співробітникам повернули.

Зі слів представника ФСБ, обшук в офісному приміщенні пов'язаний зі ст. 210 КК РФ (організація злочинного співтовариства (злочинної організації) або участь в ньому (ній)).

Спільнота "Кримська солідарність" у Facebook повідомляє, що "Правова ініціатива" надавала юридичну допомогу затриманим біля будівлі Верховного Суду РФ 11 липня 2019 року 46 кримським татарам.

"Правова ініціатива" почала свою діяльність з 2000 року. Ця організація представляє в Європейському суді з прав людини родичів зниклих, позасудово страчених, які постраждали від катувань та несправедливого судового розгляду.