В Україну прибув екс-радник Джуліані, якому було заборонено в'їзд

Українські прикордонники зняли з екс-радника мера Нью-Йорка Сема Кисліна обмеження на в'їзд. Мільярдер прибув в Україну 13 серпня

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника Держприкордонслужби Андрія Демченко.

За його словами, українські прикордонники діють в межах чинного законодавства і пропускають в Україну іноземців за наявності необхідних документів і у разі відсутності доручення обмеження у в'їзді в Україну, які можуть бути застосовані іншими правоохоронними органами.

"У даному випадку, ми його (Кисліна - ред.) пропустили оскільки на момент перетину кордону відносно нього не було обмежень щодо в'їзду в Україну", – зазначив Демченко.

Він також зауважив, що обмеження, яке виносилось до цього, може бути скасовано правоохоронним органом.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, американський мільярдер українського походження, екс-радник мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані Сем Кислін прибув в Україну вночі 13 серпня. Візит бізнесмена журналісти пов'язують із розслідуванням справ, у яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко.

Також повідомляється, що у 2018 році СБУ заборонила Кісліну в'їзд до України на найближчі пять років. 28 серпня 2018 року Кислін прилетів в Україну рейсом Нью-Йорк-Київ. В аеропорту Бориспіль до України його не впустила прикордонна служба. За повідомленням СБУ, такі заходи були викликані "необхідністю захисту економічних інтересів" української держави.