Історія про дівчину, яка твітила з холодильника, виявилась фейком

Історія про 15-річну дівчину Дороті, яка писала у Twitter буцімто через холодильник, бо мати відібрала у неї всі гаджети, виявилась фейком

Про це повідомляють журналісти BuzzFeed News.

Журналісти BuzzFeed дійшли висновку, що інформацію про публікацію твіта з будь-якого джерела легко підробити. Є навіть інструкція, як це на форумі Reddit. Подібні твіти вже стали мемом, наприклад, користувач @meteorbower опублікував твіт, джерелом якого був вказаний “розумний туалет” Gucci.

Кпім того, у LG повідомили, що в жодному холодильнику компанії не встановлений додаток Twitter. У деяких моделях є браузер, проте якщо постити твіт з нього, то джерелом буде вказано Twitter Web App, а не LG Smart Refrigerator, як вказано у “Дороті”.

На додачу, пошук у соцмережі показав, що ніхто крім акаунту @thankunext327 не твітив з холодильника LG.

Також BuzzFeed зв’язався з “Дороті”. Вона заявила, що знову зайшла в Twitter з iPad брата, але він майже розрядився, а зарядні пристрої у неї нібито всі відібрали. Запитання про конкретну модель холодильника, з якої вона писала твіти, “Дороті" сприйняла як хамство і відмовилась відповідати на запитання.

Зауважимо, що “Дороті” продовжує ретвітити пости з підтримкою на свою адресу, акаунт вже набрав понад 34 тисячі підписників.