У США 13 штатів судитимуться з адміністрацією Трампа через посилення правил видачі віз і грін-карт

Влада 13 штатів США подали позов до Міністерства внутрішньої безпеки через рішення адміністрації Білого дому обмежити видачу віз і надання громадянства особам з мінімальним доходом

Як заявив генеральний прокурор Вашингтона Роберт Фергюсон, таке рішення Трампа і його адміністрації може зруйнувати мрії багатьох людей, які бажають стати американцями, повідомляє The Hill. 

Крім того, за його словами, це рішення може нашкодити тим, хто вже живе в США, залишивши їх без дому та медичної допомоги.

"Ідея адміністрації Трампа ясна: якщо ви багаті, то ласкаво просимо, якщо ви бідні, то ні", - йдеться в заяві Ферюсона.

Позов також підтримав губернатор Вашингтона Джей Інслі.

"Вашингтон завжди буде підтримувати іммігрантів, і ніякі дії з боку адміністрації Трампа, ні справами, ні словами, не зможуть це змінити", - сказав Інслі.

Правило, яке запропонував помічник Дональда Трампа Стівен Міллер, спрямоване проти тих людей, які прибувають в США і розраховують на отримання державної допомоги.

В адміністрації США відзначили, що розраховують на те, що охочі стати громадянами країни самі зможуть встати на ноги.

"Якщо людина бідна, то їй слід підготуватися до того, щоб стати самодостатнім жителем США", - заявив виконуючий обов'язки керівника бюро у справах надання громадянства та імміграції Кен Куччінеллі.

Нововведення має набути чинності 15 жовтня.