ФОПам можуть заборонити витрачати гроші з бізнес-рахунків на власні потреби

Національний банк має намір внести зміни до Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Нацбанк хоче унормувати низку питань, пов’язаних із порядком відкриття та закриття рахунків клієнтів банків, відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства. Регулятор має намір, зокрема, доповнити пункт 14 інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків.

“Забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, для здійснення операцій, пов’язаних із власними потребами”- йдеться у повідомленні.

Зараз в цьому пункті є лише заборона “використовувати поточні рахунки фізосіб, що відкриваються для власних потреб, для проведення операцій, пов’язаних зі здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності”.

Зауважимо, що проєкт постанови НБУ винесено на громадське обговорення. Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 12 вересня.