Ізраїльський наркобарон перед депортацією з України втік від поліції в Борисполі, - ЗМІ

У п'ятницю, 16 серпня, у аеропорті "Бориспіль" зник засновник віртуальної мережі збуту наркотичних речовин Telegrass Амоса Дова Сільвера, якого мали депортувати до Ізраїлю

Про це повідомляє DW.

За даними видання, чоловіка доставили до міжнародного аеропорту Бориспіль, зняли електронний браслет, після чого він пройшов паспортний контроль і зник у зоні магазинів Duty-Free. Ізраїльська поліція повідомляє, що спільно з українськими колегами веде його розшук.

Адвокат Сільвера Урі Корев зазначив, що не знає, де саме перебуває його підзахисний, але додає, що Сільвера затримали українські спецслужби.

Амоса Дова Сільвера затримали в Україні у березні 20-19 року. Попередньо ізраїльська прокуратура висунула йому та ще 26 особам низку обвинувачень у наркотрафіку, відмиванні грошей і за іншими статтями. Арешти паралельно проводилися в Ізраїлі, Україні, Німеччині та США.

Розслідування, що тривало близько року, вели детективи відділу Лахав 433, який називають "ізраїльським ФБР", спільно із правоохоронцями України, США, Німеччини, Румунії, Франції та Нідерландів. Загалом у справі допитали півсотні осіб. Арешт Сільвера, який за деякими даними має також громадянство США, проводився за участі СБУ та ГПУ.