Найбагатші люди світу за день втратили $18 млрд через біржові коливання

14 серпня стало новим найгіршим днем для американського ринку акцій від початку року: статки 9 з 10 найбагатших людей світу лише за день зменшилися майже на $18 млрд у зв’язку з падінням фондових індексів у США

Про це повідомляє Forbes.

Найбільше постраждала найбагатша людина на планеті (за версією Forbes) - очільник американської компанії Amazon Джефф Безос. Його статок скоротився на $3,5 млрд.

Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив $3,2 млрд, а генеральний директор і голова ради директорів LVMH, який володіє брендами Christian Dior, Louis Vuitton, Kenzo та іншими, Бернар Арно - $3 млрд.

Єдиний мільярдер з десятки найбагатших, статки якого не зазнали втрат - колишній мер міста Нью-Йорк, засновник агентства Bloomberg Майкл Блумберг.

Американські фондові індекси 14 серпня завершили торги падінням приблизно на 3%. Dow Jones втратив 800,49 пункту або 3,05%, показавши найзначніше зниження з жовтня 2018 року, пише Reuters. Майже на стільки ж знизився Nasdaq (-3,02%), S & P 500 - на 2,93%.

Під час торгів 14 серпня прибутковість 10-річних казначейських облігацій ненадовго впала нижче прибутковості дворічних облігацій. Таке трапилося вперше з 2007 року, і зазвичай це є надійним індикатором наближення рецесії - спаду виробництва, характеризується нульовим ростом валового національного продукту чи його падінням протягом більше ніж півроку, пише Forbes. З 1978 року було п'ять таких випадків, і кожен траплявся в середньому за 22 місяці до початку спаду.