Активісти пікетували ДФС, Мінфін та Офіс Президента з вимогами зупинити корупцію на Одеській митниці

Активісти провели попереджувальну акцію в столиці з вимогами зупинити корупцію на Одеській митниці та передали керівництву ДФС петицію з проханням розслідувати корупційні злочини чиновників та відсторонити хабарників.

Ініціативна група «НІ корупції на Одеській митниці», що складається з представників білого логістичного бізнесу, експедиторів, водіїв, громадських активістів, провели попереджувальні акції під стінами Державної фіскальної служби, Міністерством фінансів та Офісом президента з вимогами втрутитись у ситуацію з корупцією на Одеській митниці і покарати чиновників-корупціонерів. Активісти стверджують: дві групи митників-корупціонерів тероризують білий логістичний бізнес, що працює на Одеській митниці, змушують до сплати хабарів та створюють штучні перешкоди в роботі. Витіснюючи білий бізнес, митники допомагають "сірим" імпортерами уникнути сплати митних зборів до бюджету України.

Експедитори відмовляються платити хабарі і вимагають справедливості. Їх робота наразі паралізована – товар свідомо псується на терміналах, водії змушені простоювати по 3 тижні на митниці, експедиторі і їх клієнти несуть прямі збитки. Активісти передали керівництву Державної фіскальної служби петицію з вимогою зупинити корупціонерів-митників та притягти їх до відповідальності. 

 

Також активісти провели пікети під міністерством фінансів і офісом президента з вимогами провести розслідування схем, за якими корупціонери використовують митну АСАУР для здійснення тиску на білий бізнес, та за фактом сприяння митниками "сірому" імпортеру-монополісту в ухиленні від сплати багатомільйонних мит до бюджету. Якщо ситуація з розгулом корупції на Одеській митниці не припиниться, активісти продовжать вуличні акції і боротьбу з корумпованими чиновниками усіма можливими законними способами.