"Справа Роттердам+": за топ-чиновника ДТЕК внесли 9,6 млн грн застави

Суд визначив розмір застави за радника генерального директора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового у розмірі 9,6 млн грн, і компанія внесла цю суму

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу ДТЕК.

"16 серпня 2019 року до Солом’янського районного суду міста Києва добровільно і без примусу прибув другий співробітник компанії ДТЕК у супроводі сторони захисту. Співробітник був готовий відповісти на усі запитання і захищати себе та компанію під час судового розгляду. У результаті суд відхилив клопотання НАБУ про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою другого із співробітників ДТЕК, яким оголошено підозри у межах справи Національного антикорупційного бюро. За підсумками судового засідання запобіжним заходом призначено заставу в сумі 9,6 млн грн", - повідомили у ДТЕК.

У компанії вважають, що послідовна позиція суду свідчить, що оголошені НАБУ співробітникам ДТЕК підозри є необґрунтованими, а матеріали досудового розслідування не підтверджують тих резонансних заяв, які публічно роблять представники бюро.

"Виходячи зі згаданих рішень, суд узяв до уваги аргументи сторони захисту, що свідчать про безпідставність оголошених підозр", - вважають у компанії.