Спікер сенату Польщі їде на роковини Костюхнівської битви на Волинь

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський відвідає Волинь 16-17 серпня, де візьме участь в урочистих заходах, присвячених Костюхнівській битві

Про це повідомляє Польське радіо.

“Зі Станіславом Карчевським в Україну приїдуть також сенатори Ґражина Cтарк, Ришард Боніславський та Анджей Пайонк”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, спікер Сенату взяв почесний патронат над урочистими заходами “Про захисників наших польських кордонів” у селі Костюхнівка Маневицького району Волинської області.

За программою візиту, у п’ятницю ввечері спікер Сенату Польщі зустрінеться із гарцерами, з якими візьме участь у запаленні свічок та молитві на польському військовому цвинтарі, де поховані легіонери, які загинули під час битви в 1916 році. У суботу Карчевський відвідає села Вівчицьк, Кукли, Яблуньку та місто Маневичі.

Спікер Сенату візьме участь в урочистих заходах у Польському ліску, у гарцерському переклику, месі, урочистостях, присвячених реконструкції каплиці легіонерів, покладанні квітів та запалюванні свічок. Потім відбудеться пікнік, на якому запланована зустріч з організаціями поляків, які живуть в області, та зустріч із гарцерським гуфцем на Волині.