У Росії посадили на 9 років засновника донецького футбольного клубу та бізнес-партнера Тарути

Співзасновника донецького футбольного клубу "Металург", генерального директора "Індустріального союзу Донбасу" та бізнес-партнера Сергія Тарути Олега Мкртчана засудили у Росії на 9 років

Про це повідомляє championat.com.

Московський міський суд засудив Мкртчана до дев'яти років колонії загального режиму за шахрайство. Також йому було призначено штраф у розмірі 900 тис. рублів. Крім того Мкртчан буде зобов'язаний виплатити більше 198 млрд рублів на користь "Фонду промислових активів". Слухання у справі проходило в закритому режимі. При цьому своєї провини підприємець не визнав.

За версією слідства, в період з 2009 до 2013 року Мкртчан, перебуваючи на керівній посаді в "Індустріальному союзі Донбасу", організував отримання у "Зовнішекономбанку" кредитних коштів через офшорні компанії. Сума нібито вчиненого шахрайства становить понад 1 млрд рублів. 8 лютого 2018 року Мкртчан був заарештований.

Олег Мкртчан був одним із засновників донецького футбольного клубу "Металург", який припинив існування у 2015 році. Також бізнесмен був президентом російського футбольного клубу "Кубань" з Краснодара.