Через тиск з боку партії Путіна можуть закритися "Яндекс.Новини", - ЗМІ

Компанія "Яндекс" розглядає варіант закриття сервісу "Яндекс.Новини" в разі запровадження додаткового регулювання для російських новинних агрегаторів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на московську газета "Комерсантъ", яка своєю чергою має в розпорядженні інформацію від джерела всередині компанії. 

Водночас, у прес-службі компанії заявили, що не вважають за потрібне посилювати правове регулювання подібних сервісів. Доки "Яндекс.Новини" є агрегатором, втручання в зміст контенту ЗМІ є неможливим.

"Яндекс.Новини"- це канал доставки користувачам новин інших ЗМІ... Якщо від каналу доставки вимагають функції перевірки, редагування і спростування контенту - він перестає бути каналом доставки", - заявили в "Яндексі".

Закриття ж свого новинного агрегатора компанія назвала чутками.

Матеріал про нібито підготовку до припинення роботи "Яндес. Новин" з'явився після того, як перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" у Держдумі РФ Андрій Ісаєв звинуватив "Яндекс.Новини" в тиражуванні фейкової інформації і в навмисному нагнітанні соціально-політичної ситуації.