Під час виплати йому $10 тис. "боргу" у Калуші схопили кримінального авторитета "Мішку Бритого"

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області "кримінального авторитета" на систематичному вимаганні великих сум грошей з представників комерційних структур

Оперативники спецслужби встановили, що раніше неодноразово засуджений за тяжкі злочини, зокрема контрабанду наркотиків та вимагання, уродженець Калуша штучно створював приводи для "вибивання" неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисник погрожував комерсантам насильством та фізичною розправою, інформує Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетиром від підприємця $70 тис.

Під час спецоперації правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Калуша при отриманні чергового "траншу" розімром $10 тис.

Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Готується обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Спецоперація проводилася пізно ввечері у п'ятницю, 16 серпня 2019 року, розповідає калуський портал Вікна.

Місце затримання й обшуку підозрюваного було оточене кордоном бійців Нацгвардії.

За даними агенції Галка, затриманий - відомий у кримінальних колах калушанин "Мішка Бритий" (справжнє його ім'я - Михайло Люра) 1970 року народження. 

Під час Євромайдану, в січні 2014 року, чоловік став героєм скандалу, коли у нетверезому стані на автомобілі “Лексус” приїхав До Франківська під ОДА й з використанням нецензурної лайки вимагав, щоб усі розійшлися.

2007 року році “Мішка Бритий” організував поставку синтетичних наркотиків з Франції в Україну для їх поширення на території Івано-Франківської області, за що у подальшому був судимий.