"Сигналізація спрацювала й досі вищить. Спринклери спрацювали. З'ясовують, чи пройшов сигнал на пульт", - власник одеського готелю "Токіо Стар"

Одеський підприємець та політик Вадим Чорний, якому належить готель "Токіо Стар", які згорів у ніч з 16 на 17 серпня 2019 року, повідомив, що сигналізація в готелі була справною

Його слова наводить місцеве виданя Думская.net, передає Еспресо.TV.

"Вона (пожежна сигналізація - ред.) спрацювала і вищить досі. Спринклери спрацювали. З'ясовують, чи пройшов сигнал на пульт, який підключений. Система постійно перевіряється і оплачується щомісяця. Персонал продублював виклик дзвінком. Пожежний резервуар був повним. Гідранти в порядку. Сяючі покажчики виходу працювали. Персонал організовано вивів гостей - крім тих, хто не відповідав ані на дикий стукіт у двері, ані на сигналізацію. Відбулася величезна трагедія в людських життях", - зазначив Чорний.

Він додав, що готовий нести повну відповідальність за те, що трапилося, якщо буде її встановлено.

При цьому у ДСНС підтверджують слова бізнесмена - готель мав протипожежну систему, в номерах і коридорах були теплові датчики. Разом з цим, влітку 2019 року у "Токіо Стар" мала відбутися планова перевірка, але власник вніс зміни в документи, і працівники інспекції ДСНС не змогли потрапити на перевірку.