Справа Гримчака: на два місяці заарештовано його шурина Ігоря Овдієнка

Рішенням Деснянського районного суду Чернігова другого фігуранта "справи Гримчака" Ігоря Овдієнка узято під варту на два місяці з можливістю застави

Як передає Еспресо.TV, про це повідомляє 5 канал.

Розмір застави для Овдієнка встановлено на рівні 4 млн грн.

При цьому прокурори зверталися до суду з проханням встановити розмір застави на рівні 12,5 млн грн.

Загалом судове засідання щодо Овдієнка тривало близько 5 годин. На початку засідання адвокати Овдієнка заявили про  наявність у нього другої довічної групи інвалідності та навели список його хвороб. 

Читайте також: Колишній соціаліст та друг генпрокурора Луценка. 10 фактів із життя Юрія Гримчака

"Суддя зважила на такі аргументи прокуратури як можливість Овдієнка переховуватися на окупованих територіях, а також впливати на свідків. Вона взяла також до уваги і заяву адвоката Ігоря Овдієнка - Тетяни Матяш. За її словами, щодо Овдієнка було застосовано тортури і не надали вчасну медичну допомогу. Суддя на це сказала, що необхідну допомогу Овдієнку за потреби зможе отримати в СІЗО", - йдеться у повідомленні.

Сам Овдієнко свою провину заперечує. В ході засідання суду він заявив, що є юристом і вилучені у нього кошти назвав "гонораром" за свою роботу.

У своїй промові Овдієнко заявив, що Гримчак не має жодної стосунку до справи забудови ринку "Рибалка". Цей проект Овдієнко назвав своїм бізнесовим проектом і навіть своєю гордістю.

Прокурори ж сказали, що в такий спосіб Овдієнко намагається "вигородити" Гримчака, бо вони давно товаришують.

Наразі обидвох підозрюваних доправлять до Чернігівського СІЗО. Скільки вони там перебуватимуть і чи повертатимуться до Києва - невідомо.

Читайте також: Справа на мільйон. Що відомо про затримання Юрія Гримчака