У столичному Русанівському каналі знайшли розчленоване тіло 35-річної жінки. Підозрюваного затримано

Під час словесної перепалки один з жителів Києва схопив ножа і завдав смертельного поранення жінці, яка перебувала у його помешканні. Щоб приховати сліди злочину, зловмисник розчленував тіло і викинув його в Русанівський канал. Розпочато кримінальне провадження

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

"До Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення від місцевих мешканців про те, що в каналі на вулиці Ентузіастів виявили пакети із фрагментами людського тіла. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи головного та територіального управлінь поліції, експерти, кінологи зі службовими собаками", - зазначається у прес-релізі поліцейських.

Як розповів начальник сектору кримінальної поліції Дніпровського управління поліції Ігор Болва, на березі каналу правоохоронці виявили розчленоване тіло жінки. Працівники поліції встановили, що загиблою є місцева мешканка, 1984 року народження. За два дні до жахливої знахідки про її зникнення повідомила мати загиблої. Тож правоохоронці розпочали пошуки зловмисника.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів ми викрили у скоєні вбивства 38-річного киянина. Як з’ясувалося, напередодні місцева мешканка разом із підозрюваним прийшла до нього додому. Після спільного розпиття спиртних напоїв між ними виникла сварка, під час якої зловмисник схопив ніж і вдарив жінку в голову. Щоб позбутися слідів злочину, він у квартирі розчленував тіло, а потім у пакетах виніс частини тіла в канал", - повідомив Болва.

У помешканні підозрюваного слідчо-оперативна група вилучила ножі, сокиру, ножівку та інші речові докази.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до управління поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.